Duurzaamheid

Toen Haskerpoort in 2017 de deuren opende was het één van de meest duurzame crematoria in Nederland. En nu nog steeds proberen wij te kijken naar de beste oplossingen om het crematorium zo duurzaam mogelijk te houden.

Het crematorium is voorzien van een warmtepompinstallatie die gebruik maakt van een bron in een vat welke in de vijver voor het crematorium is geplaatst. In dit vat zit een warmtewisselaar die is aangesloten op de schoorsteen van de oven. De restwarmte uit de oven wordt gebruikt om het pand te verwarmen.

Zonnepanelen

Een modern bedrijfsgebouw kan tegenwoordig niet meer zonder zonnepanelen. Voor het opwekken van een deel van onze elektriciteit hebben wij hiervoor zonnepanelen aangelegd. Op het dak en in een waterpartij voor ons pand.

Zonnepanelen

Een modern bedrijfsgebouw kan tegenwoordig niet meer zonder zonnepanelen. Voor het opwekken van een deel van onze elektriciteit hebben wij hiervoor zonnepanelen aangelegd. Op het dak en in een waterpartij voor ons pand. De zonnepanelen worden gecombineerd met een accusysteem van 40 kWh. De accu wordt gebruikt om de elektriciteit van de zonnepanelen op te slaan en te gebruiken wanneer er meer energie verbruikt wordt dan er wordt opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld ’s nachts of bij bewolkt weer zijn.

Sedumdak

Het dak is voorzien van een sedumdak, dit groene dak zorgt voor een super groene uitstraling maar is ook functioneel, door de dikke laag is het dak beter geïsoleerd en blijft het in de zomer behaaglijk koel en in de winter houden wij de warmte beter binnen.

Hergebruik restwarmte oven

De warmte die vrijkomt bij een crematieproces wordt door ons gebruikt voor de verwarming van ons pand. Hierdoor gaat deze warmte niet verloren.

Nieuwe steensoort

Bij het laatste groot onderhoud aan de oven in ons crematorium zijn de vloer, de wanden en het plafond van de oven vervangen door een nieuwe steensoort. Deze nieuwe steensoort is harder dan de stenen die voorheen werden gebruikt in crematorium ovens, ook houdt deze steen langer warmte vast. Het voordeel is dat de vloer veel minder vaak hoeft te worden vervangen en dat er minder gas nodig is.

Laadpalen

Op ons parkeerterrein hebben we ook voorzieningen getroffen voor het opladen van uw elektrische auto. Hiervoor zijn 4 laadpunten geïnstalleerd die u kunt gebruiken tijdens uw bezoek aan HaskerPoort.

Contact

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske

T: 0513-724401
E: info@haskerpoort.nl

Omdat de locatie nieuw is kan het zijn dat uw navigatiesysteem ons adres nog niet kan vinden. In dat geval kunt u het beste Businesspark Friesland-West 51, Nijehaske gebruiken.

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske

T: 0513-724401
E: info@haskerpoort.nl

Omdat de locatie nieuw is kan het zijn dat uw navigatiesysteem ons adres nog niet kan vinden. In dat geval kunt u het beste Businesspark Friesland-West 51, Nijehaske gebruiken.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday