Algemeen

Wanneer is Haskerpoort open?

Het kantoor is in principe geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Bezoek is uitsluitend op afspraak. Het vastleggen van een plechtigheid kan van maandag tot en met zaterdag. De volgende tijden zijn hiervoor van toepassing: 10.30 uur, 14.30 uur en eventueel 19.00 uur. 

Hoe lang kunnen we de aula gebruiken?

In de aula kunt u een afscheidsdienst houden. Voor Haskerpoort gelden de volgende tijden voor een plechtigheid: 10.30 uur, 14.30 uur en eventueel 19.00 uur. Uiteraard kunnen we in goed overleg met de uitvaartverzorger afwijken van deze tijden. Daarnaast hebben we verschillende arrangementen als u langer of korter gebruik wilt maken van de aula. Ook hiermee is uw uitvaartverzorger bekend. Een half uur voordat de afscheidsdienst begint, kunt u terecht in de ontvangstruimte van Haskerpoort. 

Mogen we een huisdier meenemen naar Haskerpoort?

In goed overleg kunnen we per situatie bekijken wat mogelijk is. Uiteraard zijn hulphonden altijd welkom.

Kan ik mijn elektrische auto opladen bij HaskerPoort?

Op ons parkeerterrein hebben we voorzieningen getroffen voor het opladen van uw elektrische auto. Hiervoor zijn 4 laadpunten geïnstalleerd die u kunt gebruiken tijdens uw bezoek aan HaskerPoort.

Aula

Hoeveel mensen kunnen er in de aula?

Uw veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers vinden wij erg belangrijk. Daarom geldt voor de aula een maximaal aantal bezoekers. Aula 220 zitplaatsen, uit te breiden naar 400 zitplaatsen met nog 50 staanplaatsen.

In het kader van de huidige regelgeving zijn de maximum aantallen aangepast naar: Aula 90 zitplaatsen, uit te breiden naar 140 zitplaatsen. In het restaurant is er ruimte voor 140 gasten.

De koffiekamers

Kunnen we na afloop nog iets drinken of eten?

Na afloop kunt u de koffiekamer gebruiken. In beginsel gelden vaste tijden. Wilt u hiervan afwijken? Overlegt u dat dan met Haskerpoort. Wilt u ook iets eten na de uitvaart? Laat dan op tijd weten hoeveel mensen u verwacht, wat u wilt eten en hoeveel eten u nodig heeft. U moet dit uiterlijk 48 uur voor de uitvaart laten weten. Helaas kunt u zelf geen eten meenemen. Het eten moet aan voedselveiligheidsnormen voldoen. U mag het eten dat overgebleven is niet meenemen als het gepresenteerd is geweest. Zijn er veel minder gasten dan verwacht, dan kunnen wij een gedeelte van de producten koel houden.  Haskerpoort zorgt dat dit eten voldoet aan de HACCP-eisen. Dat zijn de eisen die te maken hebben met hygiëne en voedselveiligheid. Als u dit eten heeft meegenomen is het crematorium niet meer verantwoordelijk voor de kwaliteit en de houdbaarheid.

Muziek

Welke muziek heeft Haskerpoort?

Wij hebben een groot scala aan muziek ons muziekbestand. In overleg met Haskerpoort kunnen we bekijken welke muziekstukken aanwezig zijn.

Hoeveel muziekstukken mogen we laten horen?

Dit is afhankelijk van de tijd dat u de aula gebruikt. Wilt u precies weten wat er mogelijk is met beeld en geluid? Dan vraagt de uitvaartverzorger dit voor u na bij Haskerpoort.

Mogen we zelf muziek en beeld meenemen?

Ja dat mag. U moet uw muziek en beeld wel op tijd aanleveren bij Haskerpoort. Dit kan op diverse manieren namelijk middels USB of via het programma WeTransfer.com. Uw uitvaartverzorger weet wat de mogelijkheden zijn. De muziek moet uiterlijk een dag voor de afscheidsdienst aanwezig zijn bij Haskerpoort. Als de afscheidsdienst op maandag is, dan moet de muziek/beeld zaterdag om 12.00 uur aanwezig zijn.

Afscheid nemen

Kunnen we persoonlijk afscheid nemen van de overledene?

Ja, dat kan in de aula of in een andere gewenste ruimte. In overleg met de uitvaartverzorger zijn er diverse opties. 

Ontvangst

Hoelang van tevoren kunnen we terecht in Haskerpoort?

Een half uur van tevoren kan de naaste familie terecht in Haskerpoort. Een medewerker ontvangt u en zal de naaste familie begeleiden naar de familiekamer.

De crematie

Zijn er speciale regels voor een crematie?

Haskerpoort moet zich houden aan eisen voor het milieu. Tijdens een crematie kunnen schadelijke stoffen vrijkomen. Daarom gelden bepaalde eisen. Bijvoorbeeld voor de kist en voor de bekleding van de kist. Haskerpoort vertelt uitvaartondernemingen precies aan welke regels zij zich moeten houden.

Moet een pacemaker worden verwijderd?

Had uw dierbare een pacemaker of een ander geïmplanteerd apparaat? Dan zal uw uitvaartverzorger deze verwijderen voor de afscheidsdienst begint. Natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg met u.

Van welk materiaal moet de kist zijn?

De kist moet van hout zijn gemaakt. Sommige andere materialen mogen ook maar dit moet eerst in overleg gebeuren met Haskerpoort. Deze hebben een lijst met goedgekeurde kisten. Ook bloemstukken op steekschuim mogen niet worden verbrand. Losse bloemen wel. Het kistbeslag moet ook van hout zijn. Ieder ander beslag wordt door de medewerker van Haskerpoort verwijderd.

Mogen we dierbare herinneringen meegeven in de kist?

In ieder geval mag u geen glas, batterijen, mobiele telefoons en grote stukken plastic of kunststof meegeven in de kist. Bij twijfel kunt u altijd een medewerker van Haskerpoort vragen wat wel en niet mag..

Kunnen we erbij zijn als het lichaam wordt gecremeerd?

De familie mag erbij zijn als de kist in de oven gaat. Als u dat wilt, moet u dat vooraf laten weten aan de medewerkers van Haskerpoort. Voor de veiligheid mogen maximaal tien familieleden bij het invoeren van de kist zijn. Haskerpoort bepaalt op welk moment de crematie precies plaatsvindt.

Kunnen wij het kunstgewricht dat mee gecremeerd is terugkrijgen?

Nee, dat kan helaas niet. Wanneer de medewerkers van Haskerpoort deze zogenaamde hoogwaardige metalen terugvinden worden deze opgehaald. Na verwerking schenken we de waarde van deze edelmetalen aan diverse goede doelen.

Mag de overledene worden gecremeerd zonder kist?

U kunt dan kiezen voor een opbaarplank. Dat is een plank waarop de overledene ligt. De opbaarplank moet een rand hebben die minimaal tien centimeter hoog is. Lichaamsdelen mogen niet zichtbaar zijn. Het lichaam moet bijvoorbeeld gewikkeld zijn in een doek of lijkwade.

Wanneer is de crematie?

De crematie is altijd op dezelfde dag als de afscheidsdienst. Haskerpoort bepaalt het tijdstip.

Hoe groot en zwaar mag de kist maximaal zijn?

De kist mag 105 centimeter breed, 75 centimeter hoog en 220 centimeter lang zijn. Dat is inclusief de handvatten, het deksel en het beslag van de kist. De kist met de overledene mag maximaal 160 kilo wegen. Overschrijdt de kist met de overledene dat gewicht? Dan moet de uitvaartonderneming eerst overleggen met Haskerpoort.

Moet een pacemaker worden verwijderd?

Had uw dierbare een pacemaker of een ander geïmplanteerd apparaat? Dan zal uw uitvaartverzorger deze verwijderen voor de afscheidsdienst begint. Natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg met u.

Kunnen wij de sieraden die mee gecremeerd zijn terugkrijgen?

Nee, dat kan helaas niet.

Maakt het crematorium de kist open voor de crematie?

Onze medewerkers maken in de regel de kist niet open voor de crematie. Dat betekent ook dat wij geen sieraden of brillen verwijderen na de afscheidsdienst.

Opname

Kan de plechtigheid worden opgenomen?

Ja, maar dit wordt alleen gedaan wanneer op het crematieaanvraagformulier staat aangegeven dat de dienst moet worden opgenomen. Dit gebeurt op een usb met HD kwaliteit. Een SD kaart is ook mogelijk.

Voorwaarden/tarieven/aanvraag

Wat zijn de tarieven van Haskerpoort?

U kunt de tarieven lezen in onze prijslijst die u hier: Tarieven dienstverlening 2023 kunt downloaden. Tarieven horeca 2023 kunt u hier downloaden.

Hoe kan ik als uitvaartverzorger een aanvraag doen?
U kunt hiervoor ons aanvraagformulier gebruiken welke u HIER kunt downloaden
Wat zijn de algemene voorwaarden van Haskerpoort?

Download HIER onze algemene voorwaarden.

Hoe gaat Haskerpoort met persoonsgegevens om?

Download HIER onze privacyverklaring